Nijmeegs Ontwerp Platform

Over ons

Wat doet NOP en wie zijn wij?

In Nijmegen en omgeving zijn veel mensen werkzaam in de creatieve sector op het gebied van communicatie, vormgeving en beeldgebruik. Maar toch is er weinig uitwisseling van kennis en ideeën. Vanuit de behoefte om daar verandering in te brengen is het Nijmeegs Ontwerp Platform (NOP) opgericht. Het is een ontmoetingsplaats voor creatieven, geïnteresseerden en het bedrijfsleven. Bij deze ontmoetingen stimuleren wij kennis- en ideeën-uitwisseling. Wij willen informeren en inspireren.

Om te informeren en inspireren organiseert NOP openbare avonden waarbij sprekers worden uitgenodigd die een presentatie verzorgen over het vakgebied. We hebben verschillende vormen voor deze avonden.

OP(E)N  Vier keer per jaar nodigt NOP alle creatieve geïnteresseerden in en rond Nijmegen uit om op een OP(E)N avond te komen. Op deze avonden komen verschillende thema’s aan bod. Vaak worden er twee tot drie sprekers uitgenodigd die een aspect van ons vakgebied belichten.

20x20 Na succesvolle avonden in Arnhem en Nijmegen presenteerden LUX, CASA en ontwerpplatforms Nijmeegs Ontwerp Platform (NOP) en Ontwerp Platform Arnhem (OPA) de opvolger van de Pecha Kucha. De nieuwe, even simpele als doeltreffende, naam: 20x20. 
Al een aantal jaren presenteert NOP dit succesvolle programma 20x20 in Nijmegen. Een dynamische avond waar gevestigde én nieuwe namen uit de Gelderse kunst- en ontwerpsector hun nieuwste ideeën presenteren. De formule: binnen het tijdsbestek van 20 dia’s maal 20 seconden tonen kunstenaars, vormgevers, product designers, architecten en andere creatieven hun werk en inspiratie.

NOP wordt gesponsord door de BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers).
Het Nijmeegs Ontwerp Platform bestaat uit:

Oprichters en oud NOPpers 
Edo Nauta • Mede-eigenaar van Deel 2 ontwerpers, bureau voor visuele communicatie in Nijmegen, en één van de initiatiefnemers van NOP. 
Petra Smits • Mede-oprichter van NOP vanuit de behoefte om kennis, ervaring en inspiratie te delen met andere creatieven in Nijmegen.
Inmiddels hebben Edo en Petra ons platform verlaten, maar zij dragen ons nog steeds een warm hart toe!

IMG_3371.JPG (1)

Monique Coffeng • Als (design)manager werkzaam (geweest) voor ontwerpbureau’s als Flow Design Utrecht, LaVerbe Nijmegen en Total Identity Amsterdam. Nu in de functie als creatief directeur verbonden aan gloedcommunicatie in Nijmegen.
Ik heb veel ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van identiteitstrajecten en huisstijlen voor uiteenlopende opdrachtgevers. Opgeleid aan de Design Academy in Eindhoven. Meewerken aan NOP doe ik om mijn netwerk in Nijmegen te versterken. En natuurlijk raak ik geïnspireerd door de sprekers, de avonden en mijn mede-NOPpers. www.gloedcommunicatie.nl

montse.jpg

Montse Hernández i Sala • Zelfstandig grafisch ontwerper. Heeft een eigen praktijk sinds 1990. Lang gewerkt als docente grafische vormgeving aan de HogeSchool voor de Kunsten Arnhem (ArtEZ).
Ik ben bij NOP gekomen om een bijdrage te leveren aan het Nijmeegs ontwerpklimaat. Mijn werk aan de academie zie ik als een nuttige schakel tussen het onderwijs en de praktijk en tussen creatief Nijmegen en Arnhem. Het is tevens een constante bron van inspiratie en informatie dat ik graag met collega’s deel. Samenwerken met de andere NOP-ers aan lezingen en activiteiten is voor mij, tegelijkertijd, heel plezierig en leerzaam. www.montse-hs.nl